Gluténmentes friss spagetti tészta
Mert a gluténmentes is lehet finom
- Közepes
- Zellei Tündi20-40 perc
- 2021-02-19200.55 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 200.55 |
kJ: | 843.3 |
Szénhidrát: | 26.4 |
Amelyből cukrok: | 0.26 |
Zsír: | 4.56 |
Amelyből telített zsírsavak: | 1.38 |
Rost: | 10.35 |
Fehérje: | 7.86 |
Só: | 0.01 |
- 3dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 18dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A frissen készült házi tésztához az egész tojásokat enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges gyúrás közben még adhatunk hozzá lisztkeveréket. Majd pár percig letakarva pihentetjük és újra átgyúrjuk a tésztát, ezt kétszer ismételjük meg, hogy finom sima tésztát kapjunk. Nylon zacskóba tesszük és 10 percet pihentetjük. A tésztagombócot négy részre vágjuk, meglisztezzük a felületét és tésztagéppel kinyújtjuk több fázisban, majd a tésztagép spagetti vágófejével a tésztából spagettit vágunk. Ha nincs tésztagépünk, akkor lisztezett deszkán szép vékonyra kinyújtjuk, majd formázzuk, vagyis vékony csíkokra vágjuk és úgy lesz spagettink. Ebből a mennyiségből kb 300 g tészta lesz. Forró lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára al dente-re főzzük. Tetszés szerinti mártással tálaljuk. Ha nem szeretnénk azonnal felhasználni, akkor meg is száríthatjuk, vagy a legjobb ötlet a lefagyasztás. Az éttermekben is a frissen készült tésztát mélyhűtve tárolják, majd ha szükség van rá, kifőzik és már kész is a frissen készült házi tészta.